Friday, December 9, 2016

Atasi Masalah Kulit Dengan Enfuselle Produk Untuk Kulit Berminyak Anda

SET INFUSELLE MEMANG AWESOME!!

Assalamulaikum.. hari ini saya nak cerita bagaimana kulit yang kusam tidak bermaya boleh diatasi dengan set ENFUSELLE shaklee. Nak cerita satu-persatu ni antara produk yang amat membantu mengatasi masalah anda.
Satu hal juga mengenai masalah kulit yang pelbagai iaitu, kusam berjerawat, kusam gelap, kusam kuit kering, kusam kulit berminyak, kusam berjerawat pasir, berjerawat teruk dan banyak la lagi. Kulit anda perlu dikenalpasti bagi memudahkan pemilihan produk yang paling sesuai bagi mendapatkan kulit bak sutera.
Percayakah anda Set Enfuselle Shaklee setaraf dengan jenama luar negara dan lebih murah harganya dari yang kita jangkakan. Lagipun bukan setiap bulan kita membelanjakan duit untuk manjakan wajah kita ni. Sekali beli biarlah berbaloi, semulajadi dan selamat.OK jom kite mengenali set ENFUSELLE NIH....
Enfuselle System Normal To Oily

Set Enfuselle terdiri daripada: Purifying cleansing gel (Untuk kulit berminyak, elakkanpenggunaan pencuci muka berasaskan krim atau losyen. Ia akan menyebabkan kulit tambah berminyak) Purifying  Toner Balancing moisturizer Eye Treatment **Anda boleh mengamalkan 2 kali sehari, setelah bangun tidur dan sebelum tidur.
 1)      Enfuselle Purifying Cleansing Gel


Cara menggunakan gel ini adalah dengan mencalit sedikit sahaja gel ke tapak tangan. Campurkan dengan air bersin dan gosok sehingga berbuih. Ratakan keatas wajah dan gosok dengan lembut (Elakkan dari terkena mata). Bilas dengan air bersih. 
  • Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada       wajah, mekap dan minyak berlebihan 
  • Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergik 
  • Mencerahkan tona kulit



2)     Enfuselle Purifying Toner 


Selepas membilas wajah, lap wajah anda dengan kain bersih. Kemudian titiskan sedikit toner ke atas kapas muka dan sapu rata ke seluruh wajah termasuk bahagian leher. Purifying Toner bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan. 

  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air               paip. 
  • pH yang seimbang 
  • Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel 
  • Meminumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit 
  • Membantu mengawal kulit berminyak Hipoalergenik 


  • 3)      Enfuselle Balancing Moisturizer


    Calitkan sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer dan ratakan ke seluruh wajah agar kulit sentiasa lembab. Ramai yang jatuh cinta dengan balancing moisturizer ni sebab struktur nya yang tidak melekit dan sanagt light. Cuba anda picit-picit wajah anda selepas menggunakan moisturizer, terasa licin dan smooth. Ia standing dengan produk di luar negara, Sangat Best!! 

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari. 
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari 
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari 
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit 
  • hipoalergenic. 

  • 4)     Enfuselle Eye Treatment 



    Penggunaan eye treatment ini secara konsisten mampu menghilangkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan tidak sekata. Ia mampu menghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan pelbagai mutrient dan botani khusus.
    • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu 
    • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu 
    • 209%  pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu 
    • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu. 
    • tona kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 
    • kandungan botani anti penuaan dan vitamin c memberikan faedah yang ketara kepada kulit halus di sekeliling mata Sesuai untuk bahagian leher dan bibir 
    • Hipoalergenik, diakui oleh pakar aftamologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
    ORDER HERE!!

    PENGEDAR SAH SHAKLEE: ABDUL FATTAH BIN HARUN @ ISMAIL
    NO. ID: 1238335
    NO. FON: 0109055164 WASSUP/CALL


    Saturday, December 3, 2016

    Produk Untuk Kulit Kusam 100% Comfirm Berkesan ARTIS POM PAKAI!!

    ARTIST ATASI MASALAH KULIT DENGAN SHAKLEE BETUL KE??

    KULIT ANDA KUSAM DAN BERPARUT?

    Siapa ada masalah seperti tersebut di atas? Pasti ramai kan? Sebab saya juga punya masalah yang sama. Memang sangat tak best! 

    Semua orang mengimpikan kulit yang sihat, tidak kusam, tidak berminyak, tidak pucat dan tidak berjerawat bukan? Tak kira lelaki atau perempuan, pasti semua nak kulit yang cantik, barulah nampak CUN & HENSEM kan? 

    Nak hilangkan parut-parut jerawat, bekas-bekas hitam tak? Berikanlah nutrien dan air yang cukup untuk kulit anda! 

    Anda tak perlu beli tiap-tiap bulan. Memang berbaloi, memang selamat & TERBUKTI BERKESAN!

    SETIAP BOTOL BERTAHAN DARI 4 HINGGA 6 BULAN OK!

    SHAKLEE BASIC SKIN CARE:




    • Antioksidan & vitamin larut lemak untuk membuang radikal bebas dari serata tubuh
    • Memperbaiki parut, struktur kulit & mengurangkan kesan kedut serta     garis halus
    • Memberikan tone kulit yang sekata di wajah
    • Melindungi kulit dari sinar uv yang & melembapkan kulit


    • Memperbaiki dan melancarkan peredaran darah
    • Peredaran darah yang baik memberi kesan GLOWING/kemerah2an di     wajah dan menaikkan seri muka. Wow!
    • Anti stress / kemurungan penyebab timbul jerawat
    • Melindungi kulit seluruh tubuh dari sinar uv yang menyebabkan             timbulnya JERAGAT. 


    • Membekalkan vitamin C yang cukup pada tubuh setiap jam.
    • Membantu & menggalakkan/ merangsang pembentukkan kolagen kulit
    • Membantu memberi kecerahan pada kulit
    • Memperbaiki & memulihkan luka jerawat/kulit yang rosak dengan           cepat


    HAAA JANGAN TERKEJUTT ARTIST POM AMALKAN SHAKLEE


    TAPIII..BELUM HABIS LAGI SATU LAGI PRODUK SHAKLEE YANG MENJADI REBUTAN PARA ARTIST IALAH VIVIX..YANG NI MEMANG LAKU KERAS SELALU ABIS STOK

    ARTISS MANA KORANG CAKAP?? TENGOK NI:








    HAAA XNK KE JADI CAM DIORG SBB TU KULIT DIORG FLAWLESS JER

    Vivix - menjadikan kulit anda lebih muda dan berseri. Bonus untuk anda yang mengamalkan Vivix, anda bukan saja dapat mengekalkan awet muda dan renew sel setiap hari tetapi juga dapat mengekalKan Kesihatan ditahap Optimum. Ini kerana Vivix mampu mencegah daripada penyakit kronik seperti Kanser. Vivix suplement untuk keseluruhan, Kecantikan dan Kesihatan.

    OKEY NI SEDIKIT TESTIMONI SHAKLEE SELAIN ARTIST:





    CARA ORDER:

    BOLEH ORDER DENGAN DIRECT CLICK LINK DIBAWAH

    ATAU BOLEH HUBUNGI SAYA DITALIAN DI BAWAH


    PENGEDAR SAH SHAKLEE: ABDUL FATTAH BIN HARUN @ ISMAIL

    NO. ID: 1238335
    NO. FON: 0109055164 WASSUP/CALL





    Tuesday, November 29, 2016

    BOLEH MENJADI JUTAWAN DENGAN MENGIRA BONUS SHAKLEE MALAYSIA

    CARA MENGIRA BONUS SHAKLEE



    Hai semua. Hari ni saya nak sharekan bagaimana cara nak kira bonus Shaklee. Semua yang menjadi ahli Shaklee perlu tau info ni. Tak kira lah yang makan sendiri atau pun yang buat bisnes dengan Shaklee ni. Yang buat bisnes lagi la perlu ambil tahu..Shaklee menawarkan 3 jenis bonus iaitu:


    1. Bonus kewangan
    2. Kereta
    3. Konvension/percutian
    BAGAIMANA CARA MENGIRA BONUS TUNAI SHAKLEE INI??


    Untuk pengetahuan anda bonus tunai adalah merupakan bonus yang ditunggu-tunggu setiap bulan. Pada tarikh 15hb setiap bulan, Shaklee akan memberikan bonus kepada pengedar-pengedarnya mengikut jumlah pencapaian mereka pada bulan tersebut


    Gambarajah di atas menunjukkan jumlah bonus tunai yang akan diterima oleh setiap pengedar berdasarkan berapa jumlah point yang berjaya dikumpul pada bulan tersebut. Tulisan berwarna merah adalah mewakili jumlah pembelian atau jualan pada bulan tersebut. Tulisan hijau pula mewakili jumlah point, tulisan ungu menandakan jumlah peratusan bonus yang akan diperolehi manakala tulisan biru pula mewakili jumlah bomus yang berjaya diperolehi pada bulan tersebut.

    Perlu diingatkan di sini bahawa pengiraan bonus adalah bermula dari pembelian produk sebanyak RM 460.00ke atas iaitu sebanyak 150uv / point. Pembelian bawah dari RM 460.00, tudak layak untuk mendapat bonus tunai. Sekiranya anda ahli Shaklee yang tidak aktif atau menjadi ahli untuk makan sendiri, anda juga layak mendapat bonus tunai sekiranya pembelian produk anda pada bulan tersebut melebihi dari RM 460.00 ke atas. Bestkan?



    Untuk naik rank dari Distributor kepada Supervisor anda perlu dapatkan 3000 uv. Selepas tu anda perlu maintain efektif adalah dengan 2500 guv sahaja setiap bulan. Untuk pengetahuan anda, point yang ada pada bulan ini tidak boleh di bawa ke bulan depan.  Setiap bulan uv akan menjadi 0 semula. Jika anda join Shaklee untuk menambah pendapatan, anda perlu bekerja keras untuk mendapat bonus yang tinggi...Shaklee adalah perniagaan MLM yang sangat adil dan patuh syariah. Kenapa saya kata macam tu? Di dalam Shaklee tiada istilah upline boleh goyang kaki, downline yang perlu kerja keras. Di Shaklee, sekiranya downline sahaja yang bekerja keras, upline tidak, upline tidak layak untuk mendapat bonus. Adilkan? Selain itu, produk Shaklee adalah jelas dan bukan sekadar satu perjanjian yang mana tiada produk yang ditawarkan atau produk yang ditawarkan tidak jelas. Sebagai contoh, jom kita lihat..



    bila ada anak register bawah kita, kita akan dapat point dia juga.
    Tapi dengan syaratminimum untuk kita dapat bonus adalah puv 150.


    puv = personal uv
    guv = group uv

    Cth 1:

    u = 148 pv (personal uv) = 0%
    =1098 guv (group uv) = 11%

    a = 50 pv = 0%
    b = 600 pv = 11%
    c=300 pv = 8%


    Jadi yang dapat bonus hanyalah si b dan sahaja.
    maknya si u tak dapat apa ye sebab puv kurang daripada 150 walaupun guv adalah 1098.

    Cth 2:

    u = 2000 pv (personal uv) = 17%
    = 4850 guv (group uv) = 21%
    (efektif sekiranya telah capai rank supervisor kerana capai guv 2500 ke atas)

    a = 150 pv = 5%
    b = 2400 pv = 17%
    c=300 pv = 8%

    Jadi yang dapat bonus adalah semua orang. tapi beza tau kiraanya..

    u dapat bonus daripada:

    a : 17%-5% = 12%
    b : 17%-17% = 0%
    c: 17% - 8% = %

    oleh itu, korang boleh nampak kan. Kalau uv anak lagi tinggi daripada uv mak. mak tak dapat apa pon. Pasal tu lah saya setuju dengan biz ni. Sebab walaupun korang berada di peringkat manapun. yang penting usaha untuk dapatkan bonus.

    Bukan goyang kaki je suruh orang bawah cari point. Tak elok kan..Kita yang kat bawah ni pon tak suka bila orang buat macam tu. Macam dipergunakan je..

    UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE SILA HUBUNGI DETAIL DI BAWAH ATAU WASSUP

    PENGEDAR SAH SHAKLEE: ABDUL FATTAH BIN HARUN @ ISMAIL
    NO. ID: 1238335
    NO. FON: 0109055164

    Sunday, November 27, 2016

    MILIKI CAHAYA MATA DENGAN MEMAKAN SET KESUBURAN SHAKLEE



    Setiap pasangan yang berumah tangga dan baru berkahwin  pasti mengimpikan untuk mendapatkan cahaya mata kan?? kerana dengan adanya cahaya mata maka lengkaplah sesebuah keluarga kerana cahaya mata ini membantu dalam menyinari keluarga kita dan memeriahkan suasana berkeluarga...Mereka juga menjadi penyeri dan penghibur hati kita terutama ketika duka dan lara tetapi bukan semua orang bertuah dan mempunyai cahaya mata..Ada yang sudah beberapa tahun bernikah tetapi masih tidak dapat cahaya mata...Mereka yang tiada cahaya mata ini selalunya dah berusaha dengan banyak cara dengan berurut secara  tradisional memakan jamu dan pelbagai cara lagi..Tetapi alhamdulillah ramai yang telah mencuba set kesuburan shaklee ini dan alhamdulillah dengan izin ALLAH semuanya telah berjaya menimang cahaya mata...

    Saya yakin anda disini adalah untuk mencari Set Kesuburan sebagai ikhtiar untuk membantu anda atau isteri untuk hamil dan seterusnya mendapatkan cahayamata penghibur hati. INGAT SETIAP USAHA IKHTIAR YANG KITA BUAT PASTI ADA BALASAN DARI ALLAH Jadi cuba la dulu set kesuburan dari shaklee ini kerana ramai yang sudah berjaya..kenapa anda xpercaya dengan saya kata?? okey disini saya tunjukkan feedback yang telah berjaya dengan shaklee





    PERANAN SET KESUBURAN SHAKLEE

    FAKTOR YANG MENYEBABKAN KETIDAK HAMILAN

    1. Makanan yang Mengurangkan Kesuburan Lelaki dan Wanita

    Sebelum kita teruskan, kenali dulu apakah makanan yang boleh mengurangkan atau menjejaskan kesuburan wanita dan lelaki. Antara makanan yang perlu dikurangkan adalah makanan tinggi karbohidrat , gula dan manisan. Jauhkan makanan segera, makanan diproses atau yang di awet. Kurangkan juga perisa dan pemanis dalam makanan. Alkohol juga menjadi punca masalah ketidak suburan. Jadi suami dan isteri kena perhati juga cara pengambilan makanan ya. Kalau nampak ada yang terlebih tu usaha untuk kurangkan

    2. Rokok

    Dr. Hamid Arshat  dalam artikelnya yang berkaitan makanan meningkatkan kesuburan lelaki juga mengatakan rokok dan tembakau perlu dijauhi kerana ia boleh merosakkan kualiti sperma lelaki.Bagi yang merokok dan berniat untuk berhenti merokok namun sukarjangan risau, walaupun anda mungkin seorang perokok tegar,  ada sesuatu yang dapat membantu yang telah terbukti hasilnya. Hanya amalkan Vivix sesudu kecil setiap hari dan anda akan dapati lama-kelamaan rokok yang dihisap akan mula akan terasa pahit. Inilah yang berlaku kepada  perokok tegar. Ikuti Testimoni Vivix Cara Mudah untuk Berhenti Merokok.

    3. Berat Badan Berlebihan

    Satu lagi, faktor yang menyebabkan kesukaran untuk mengandung ialah masalah berat badan atau obesiti. Ada beberapa pelanggan yang akhirnya berjaya hamil setelah menurunkan berat badannya selepas mencuba Set Kurus Shaklee. Nyata, berat badan turut memainkan peranan dalam hal ini. Tuan, puan  boleh hubungi saya untuk berbincang lanjut mengenai Set Slimming ini.

    SEDIKIT INFORMASI TENTANG SET KESUBURAN SHAKLEE

    1. ESP (Protein) 
    Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protein yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein. Ramai yang tersalah sangka yang ESP ni hanya untuk isteri, tapi sebenarnya suami pun boleh ambil. Tapi dalam kes ini, biar isteri sahaja yang ambil. Suami ada vitamin khas yang lain. 
    2. Vita-Lea (Multivitamin) 
    Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki dan telur wanita atau ovum
    3. Vitamin C 
    Membantu proses menghasilkan atau sintesis hormon seks dan kesuburan
    4. B-Complex 
    Memberi rasa tenang dan rilek serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum,tubuh dan otak stress menjadi antara  faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi disinilahB-Compleks memainkan peranannya untuk menenangkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan 
    *ESP, Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah Vitamin Asas yang utama untuk kesihatan badan.
    5. Vitamin E & Selenium –
    Terkenal sebagai “vitamin seks”. Menggalakkan pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA). Juga berkhasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.
    6. Zinc 
    Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, mengekalkan kuantiti sperma, dan paras testosterone yang bersesuaian. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggidan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi suami akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, low count sperm dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.
    7. Alfalfa 
    Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugutsakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
    8. GLA Complex – 
    Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur. 
    PENGEDAR SAH SHAKLEE: ABDUL FATTAH BIN HARUN @ ISMAIL
    NO. ID: 1238335
    NO. FON: 0109055164

    Vitamin Untuk Ibu Hamil

    HAMIL perkataan yang ingin didengari oleh pasangan yang berumah tangga terutama yang baru saja berkahwin mereka tentu menantikan perkataan ajaib dan azimat dari pasangan mereka terutama lelaki..TETAPI ramai yang apabila mereka hamil susah untuk menjaga permakanan mereka dan tidak mengambil bekalan zat - zat yang cukup untuk anak mereka didalam kandungan terutama pada peringkat awal ni kesihatan dan pemakanan amat penting bagi seorang ibu hamil. Maklumlah benih baru nak bercambah. Mesti ditatang bagai minyak yang penuh. Kebiasaanya ibu hamil perlu memastikan tekanan darah seimbang. Tidak terlalu rendah dan tidak terlalu tinggi. Pastikan HB sentiasa stabil.Tidak terlalu rendah kerana ia akan mengganggu proses pembetukan organ-organ pada bayi. Malah ia boleh menyebabkan keguguran.
    Pada peringkat awal ini...
     Ibu mengandung perlu mengambil vitamin untuk memberikan tenaga tambahan. Almaklumlah pada peringkat awal ini pasti ibu hamil akan mengalami rasa lemah, tidak bermaya dan letih sahaja. Ini berlaku disebabkan perubahan hormon yang berlaku pada tubuh ibu hamil.
    Justeru itu adalah penting bagi ibu yang baru sahaja disahkan hamil mengambil vitamin untuk mengekalkan nutrisi-nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu dan bayi dalam kandungan..MANA NAK DAPAT VITAMIN NI?? shaklee la jawapannya..shakle menyediakan pelbagai vitamin terutama kepada ibu yang hamil kami menjaga mereka dri awal hamil hingga la sudah lahir shaklee ada vitamin untuk menjaga mereka..


    KELEBIHAN SET HAMIL SHAKLEE







    APAA?? ANDA XPERCAYA DENGAN SAYA KATA YANG VITAMIN SHAKLEE NI BOLEH MENJAGA ANDA KETIKA HAMIL HAAA TNGOK GAMBAR BAWAH NI



    PENGEDAR SAH SHAKLEE: ABDUL FATTAH BIN HARUN @ ISMAIL
    NO. ID: 1238335
    NO. FON: 0109055164